Spørgsmål og svar

Du er sikkert endt her fordi du har nogle spørgsmål om hvordan et Aurora Financial lån fungerer. Vi har valgt nogle af de oftest stillede spørgsmål ud nedenfor, og besvaret dem. Vi håber det hjælper dig med at forstå Aurora Financials koncept.

 

Låntagere


Når du ansøger hos Pengemakker, bliver din ansøgning behandlet af Aurora Financial (CVR 39311666). Det er også Aurora Financial der forestår udlånet, skulle din ansøgning blive godkendt. Aurora Financial ApS er under tilsyn af den Danske Forbrugerombudsmand, og du er således i gode hænder når du ansøger gennem Pengemakker.
Aurora Financial er en dansk virksomhed beliggende på Havnegade 39, 1058 København.


Aurora Financial dømmer dig ikke ud fra din tidligere kreditvurdering.

Det eneste der kræves af dig er, at du er dansk statsborger, 18-80 år gammel og at du har råd til at betale ydelserne.

Du får også brug for en ven eller et familiemedlem, som stoler på dig til at være din selvskyldnerkautionist.


Din selvskyldnerkautionist må gerne bo på samme adresse som dig, så længe kautionisten er 18-80 år gammel, har god kredithistorie og kan betale de månedlige ydelser, hvis du ikke gør det.

Hvis du og din selvskyldnerkautionist har deleøkonomi eller fælles indkomst, skal Aurora Financial dog først sikre sig, at tilbagebetaling af lånet ikke vil bringe jer økonomiske problemer, og at ingen af jer tidligere har haft betalingsanmærkninger.


Desværre tilbydes der kun lån til personer bosiddende i Danmark, da reglerne er forskellige fra land til land.


Hvis bare du er 18-80 år gammel og kan betale ydelserne kan Aurora Financial godkende dig.

Som alle Aurora Financials andre kunder skal du have en selvskyldnerkautionist: en person, som er 18-80 gammel, boligejer og som altid har betalt sine regninger til tiden.

Din selvskyldnerkautionist tager ansvaret for at betale enhver ydelse, som du ikke gør, så det er vigtigt, at både du og din selvskyldnerkautionist har råd til at betale ydelserne.


Når du har underskrevet din låneaftale online, sender Aurora Financial dig en kopi via krypteret email. De gemmer også en kopi af din aftale i deres system, som du kan anmode om adgang til, til enhver tid, hvis du har brug for det.


Du har ret til, når det ønskes, at få en kopi af udkastet til kreditaftalen, gratis. Du skal blot kontakte Tando (Aurora Financial)


Nej, du behøver ikke at være i arbejde. Men du bliver nødt til at kunne bevise, at du har råd til at betale ydelserne, uden at det volder dig økonomiske problemer, så du skal have en form for indkomst.

Derudover skal du naturligvis have en selvskyldnerkautionist.

Kautionister


Hvis Aurora Financial ikke modtager din betaling på betalingsdatoen, får både du og din selvskyldnerkautionist besked med det samme. Derefter vil de gerne i kontakt med dig, så du kan få indhentet betalingen.

Hvis Aurora Financial ikke kan komme frem til en aftale, giver de din selvskyldnerkautionist besked og anmoder om betaling fra dem den efterfølgende dag. Derved forhindres der i, at kontoen falder bagud, at restancebeløbet forøges og at løbetiden forlænges. Din selvskyldnerkautionist bliver kun bedt om at betale i overensstemmelse med den indgåede aftale og for jeres begges gode.


Din selvskyldnerkautionist er nødt til at være boligejer. Bare rolig, deres bolig udsættes aldrig for risiko.

En egnet selvskyldnerkautionist er en, som er 18-80 år gammel, har råd til at betale de månedlige ydelser og som ikke førhen har haft problemer med at betale regninger.


Medens en person er selvskyldnerkautionist på et lån hos Aurora Financial kan de ikke selv tage et lån hos Aurora Financial. Man kan kun have ét lån ad gangen hos Aurora Financial, enten som låntager eller som selvskyldnerkautionist.

Din selvskyldnerkautionist kan til gengæld ansøge om et lån et andet sted. De skal stadig tilbagebetale dit lån hos Aurora Financial, hvis du ikke gør det, så de bør kun tage et andet lån, hvis de stadig får råd til at betale ydelserne forAurora Financial-lånet i tilfælde af, at du ikke gør det.


Det gør Aurora Financial af 3 grunde:

1. Betalingsoplysninger udgør en del af Aurora Financials identitetstjek og hjælper med at sikre din selvskyldnerkautionist mod svindel.

2. Når dit lån godkendes, overføres pengene til kautionistens konto, så de kan overføre dem videre til dig. Dette gør Aurora Financial også for at bekæmpe svindel og for at være sikre på, at din selvskyldnerkautionist forstår deres ansvar.

3. Hvis låntageren misser en betaling, underretter Aurora Financial kautionisten og beder dem om at betale. Derfor er det vigtigt, at kautionisten holder sine kortoplysninger opdateret, så Aurora Financial altid kan holde lånekontoen opdateret.


Du kan skifte selvskyldnerkautionist, hvis dit lån endnu ikke er blevet udbetalt – ring til Aurora Financial, så ordner de det.

Efter du har modtaget dit lån, kan du kun skifte selvskyldnerkautionist ved at tilbagebetale lånet i dets helhed og tage et nyt lån med en ny selvskyldnerkautionist.


Aurora Financial udbetaler pengene på kautionistens konto for at sikre dem mod svindel. På den måde er det sikkert, at kautionisten er klar over, at lånet har fundet sted.

Din selvskyldnerkautionist kan så overføre pengene til dig eller overdrage dem i kontanter.


Det er en vigtig forpligtelse at være selvskyldnerkautionist. Du skal være sikker på, at det er den helt rigtige beslutning, inden du vælger at blive selvskyldnerkautionist.

Ved at være selvskyldnerkautionist på et lån hos Aurora Financial kan du hjælpe din ven med at få genopbygget deres kreditværdighed. Hver gang han eller hun betaler til tiden, underrettes kreditvurderingsbureauer, som noterer betalingen. Jo flere indbetalinger der foretages, jo mere forbedres kreditværdigheden.

 • Stoler du på, at personen månedligt og til tiden betaler alle ydelserne?
 • Har de råd til at betale ydelserne?
 • Går du med til at betale disse ydelser for dem, hvis noget går galt? Hvis du føler dig tilpas med ansvaret som selvskyldnerkautionist, og stoler på låntageren, er Aurora Financial også.

Inden du vælger at blive selvskyldnerkautionist, beder Aurora Financial dig overveje følgende spørgsmål:


Ja, men hvis I har fælles økonomi, skal der først sikres, at lånet ikke vil bringe nogen af jer i økonomiske problemer, og at I ikke tidligere har haft besvær med at betale regninger.

Hvis du og din partner ikke har fælles økonomi, gælder de almindelige regler, og din partner kan altså godkendes, så længe de opfylder Aurora Financials kriterier.

En egnet selvskyldnerkautionist er en person, som er 18-80 år gammel, boligejer, har god kredithistorie og som har råd til at betale regningerne, hvis du ikke gør det.


Din selvskyldnerkautionist skal være bosiddende i Danmark.

Grunden til det er, at alle har forskellige love, og på nuværende tidspunkt udbetales lån hos Aurora Financial kun til danske låntagere og kautionister.


Efter du har skrevet under på din aftale, vil du modtage en SMS og e-mail med et link, som du skal give din selvskyldnerkautionist.

De kan gå ind på dette link for at udfylde og skrive under på aftalen online.


Aurora Financial kontakter din selvskyldnerkautionist direkte, så de kan gøre sig sikre på, at de forstår omfanget af deres ansvar som selvskyldnerkautionist.

Kautionisten skal tilbagebetale lånet, hvis låntageren ikke gør det, så det er vigtigt, at de har råd til at kunne betale de månedlige ydelser, uden at det ellers går ud over deres livskvalitet.


Aurora Financial ser kautionistens kredithistorie igennem for at sikre sig, at de er økonomisk stabile og ikke tidligere har fået betalingsanmærkninger.

Den eneste situation, hvor kautionistens kreditværdighed kan berøres, er den, hvor hverken låntager eller selvskyldnerkautionist betaler lånet, og Aurora Financial i sidste ende må lægge sag an.


Du kan når som helst inden lånet er udbetalt ombestemme dig og trække dig som selvskyldnerkautionist ved at ringe til Aurora Financial.

Hvis du ombestemmer dig, inden du overfører penge til låntageren, kan du tilbagebetale Aurora Financial det fulde lån plus renter for at lukke lånekontoen. Hvis du har overført penge til låntageren og derefter ombestemmer dig, skal du enten tilbagebetale det fulde lån plus renter eller vente indtil lånet indfries af låntageren.


Lånet sikres ikke mod din kautionists bolig.

Hvis de månedlige ydelser ikke betales, og Aurora Financial ikke kan komme frem til en aftale med låntageren eller kautionisten, er det dog en mulighed, at en domstol kan træde ind i sagen.


En selvskyldnerkautionist må være selvstændig, så længe de er 18-80 år gammel, boligejer og ikke førhen har fået betalingsanmærkninger.

Kautionisten skal betale lånet tilbage, hvis låntageren ikke gør det, så de skal være i stand til at betale de månedlige ydelser, uden at det går ud over deres almindelige liv.


Inden Aurora Financial udbetaler lånet, undersøger de med din selvskyldnerkautionist, at lånet er økonomisk overkommeligt samt at de er indforståede med deres ansvar om at betale ydelserne, hvis du ikke gør det.

Hvis kautionisten ikke har råd til at betale ydelserne som de burde, bliver Aurora Financial nødt til at undersøge sagen og arbejde sammen på at forstå grunden hertil.

Hvis hverken låntager eller selvskyldnerkautionist kan betale ydelserne, vil låntager og långiver sammen diskutere de mulige skridt, der kan tages. Hvis en løsning ikke kan findes, føres sagen til videre foranstaltning.


En selvskyldnerkautionist er én, som stoler på, at du vil betale de månedlige ydelser, og som ellers gerne tager over, hvis du ikke gør det.

Mange kunder vælger en ven eller et familiemedlem, da de ofte har det tætteste forhold, men en selvskyldnerkautionist kan egentlig være hvem som helst. For eksempel opleves der også, at naboer, kollegaer og arbejdsgivere stiller op som selvskyldnerkautionist for folks lån.

Husk, at din kautionist skal:

 • Være 18-80 år gammel.
 • Være boligejer.
 • Have en stærk kredithistorie ift. altid at betale regninger til tiden.
 • Have råd til at betale de månedlige ydelser, hvis du ikke gør det.

Aurora Financial har gjort låneproces så simpel og problemfri som muligt for både dig og din selvskyldnerkautionist. Når du har udfyldt Aurora Financial fem-minutters ansøgning modtager du et link, som din selvskyldnerkautionist skal bruge til at udfylde deres del.

Din selvskyldnerkautionist vil blive bedt om at udfylde en simpel online ansøgning. Den vil afdække deres kontaktoplysninger og personlige informationer samt månedlige indkomst, så Aurora Financial kan finde ud af, om de er egnet til at klare betalingerne, hvis det skulle blive nødvendigt.

Aurora Financial beder også din selvskyldnerkautionist om deres betalings- og bankinformationer. Det gør de, så de kan overføre pengene til dem (for at undgå svindel), når lånet er blevet godkendt, og så de kan indsamle penge fra dem, hvis du som låntager skulle forsømme at betale.

Når din selvskyldnerkautionist har udfyldt ansøgningen, ringer Aurora Financial dem op for hurtigt at verificere informationerne, bekræfte at de er indforstået med deres ansvar og arrangere, hvordan lånet udbetales.


Inden du skriver dig op som selvskyldnerkautionist, bør du læse Aurora Financials vilkår og betingelser grundigt for at sikre, at du er tilfreds med lånets vilkår. Når Aurora Financial modtager en underskrevet ansøgning fra en selvskyldnerkautionist, tjekker de, at de ikke tidligere har haft problemer med at betale regninger. Derudover ringer de dem kort op for at bekræfte og sikre sig, at de er indforstået med deres ansvar som selvskyldnerkautionist, og at de har råd til at betale ydelserne, hvis låntageren ikke gør det.

Aurora Financial udbetaler lånet på kautionistens konto, ikke låntagerens. Dette gøres at forebygge svindel og for at gøre kautionisten opmærksom på, at lånet er blevet udbetalt. Kautionisten kan så vælge at overføre pengene til låntageren eller overdrage dem i kontanter. Efter lånet er udbetalt, holdes kautionisten opdateret med udskrifter, sådan at de kan følge med i, om ydelserne betales.

Hvis låntageren ikke overholder betalingsdatoen, underrettes både låntageren og kautionisten med det samme. Hvis låntageren ikke er i stand til at indhente sine betalinger, forsøger Aurora Financial at opkræve pengene fra kautionisten.

Aurora Financial vil kun bede din selvskyldnerkautionist om at betale i overensstemmelse med den indgåede aftale og for jeres begges bedste. Derved kan der undgåes de ubehagelige følger, en konto som er bagud har, såsom at restancebeløbet øges og at løbetiden forlænges.


Aurora Financials kautionslån bygger på et gammeldags princip om tillid. Aurora Financial dømmer ikke folk ud fra deres kreditværdighed, da de mener, at det kan være en uretfærdig bedømmelse af et menneske.

Derimod lånes penge ud på baggrund af tillid. Hvis du kan finde nogen, som stoler nok på dig til at de vil være din selvskyldnerkautionist, og I begge har råd til at betale lånet tilbage, så stoler Aurora Financial også på dig.

En egnet selvskyldnerkautionist er 18-80 år gammel, har god kredithistorie uden tidligere betalingsanmærkninger og er en, der har råd til at betale de månedlige ydelser, hvis du ikke gør det – de skal også være boligejer.


Du skal ikke bekymre dig, hvis din selvskyldnerkautionist er blevet afvist. Aurora Financial har allerede godkendt din ansøgning og vil hjælpe dig med at få de penge, du har brug for.

Du skal bare finde en anden person, som kan være din selvskyldnerkautionist i stedet. Så snart du har fundet en ny person, tjekker de, at I har råd til betalingerne og arrangerer så udbetaling af lånet.

Der kan være et par grunde til, at vi ikke kan godkende en person som selvskyldnerkautionist. Den hyppigste er, at de har haft dårlig kreditværdighed i fortiden og derfor ikke møder Aurora Financials kriterier – eller at de ikke er boligejer.

Som selvskyldnerkautionist hæfter man for at betale af på lånet, hvis du ikke gør det. Ved at undersøge kautionistens kreditværdighed får Aurora Financial mulighed for at se, om de før har kunnet betale deres egne regninger. Det hjælper dem til at beslutte, om de er egnet som selvskyldnerkautionist.

Andre grunde kan være, at din selvskyldnerkautionist:

 • Ikke er 18-80 år gammel
 • Ikke er dansk boligejer
 • Allerede er selvskyldnerkautionist på et andet Aurora-lån
 • Allerede selv har et lån hos Aurora-lån

En kautionists ansvar er at betale lånets ydelser, hvis låntageren ikke gør det.

Kautionisten bliver kun bedt om at betale i overensstemmelse med den indgåede aftale og i både kautionistens og låntagerens bedste interesse. På denne måde forhindres det, at kontoen kommer bagud og at restancebeløbet forøges eller løbetiden forlænges.

Hvis låntageren går bort eller simpelthen holder op med at betale, overtager kautionisten det fulde ansvar for lånet indtil gælden er indfriet.

Undervejs i dine overvejelser om at blive selvskyldnerkautionist bør du overveje følgende spørgsmål:

 • Stoler du på, at personen kan betale hver månedlig ydelse til tiden?
 • Har de råd til at betale den månedlige ydelse?
 • Indvilliger du i at betale ydelserne på deres vegne, hvis noget går galt?

Hvis du føler dig tilpas ved ansvaret som selvskyldnerkautionist og hvis du opfylder kravene og stoler på låntageren, så stoler Aurora Financial også på jer.


En selvskyldnerkautionist, også kendt som kautionist, er en person, der er enig i at støtte en låntagers låneansøgning ved at foretage de månedlig afdrag, hvis låntageren ikke kan.

Alle Lån, hos Aurora Financial kræver en selvskyldnerkautionist – det betyder, at du bliver nødt til at betale det månedlig afdrag, med det samme, i tilfælde af at låntageren ikke holder den aftalte tilbagebetalingsdato. Aurora Financial er forpligtet til at holde dig orienteret og vil altid kontakte dig, hvis dette sker, så du er klar over hvad der foregår med sagen.

Det er meget seriøst at være selvskyldnerkautionist. Aurora Financial vil aldrig anbefale dig at acceptere at være selvskyldnerkautionist, medmindre du er helt tilfreds, forstår ansvaret og stoler på den person du støtter.

Du skal være villig og i stand til at foretage tilbagebetalingerne, hvis der er behov det.

Aurora Financial har en stor guide til, hvordan deres lån fungerer her, hvis du vil vide mere.

Betalinger


Det forventes, at låntageren betaler månedligt. Hvis Aurora Financial ikke modtager penge fra låntageren, beder de kautionisten om at betale.

Kautionisten bliver kun bedt om at betale i overensstemmelse med den indgåede aftale og i både kautionistens og låntagerens bedste interesse. På denne måde forhindres det, at kontoen kommer bagud og at restancebeløbet forøges eller løbetiden forlænges.

Kautionister har muligheden for at foretage så mange indbetalinger til lånet, som de har lyst til. De har også muligheden for at blive den primære betaler på kontoen, hvis de ønsker at overtage betalingen fra låntageren.


Aurora Financial tilbyder ikke betalingspauser.


Aurora Financial er altid meget direkte omkring, hvordan deres renter fungerer, da det er meget vigtigt for dem, at både låntager og selvskyldnerkautionist altid ved, hvad der foregår.

Dine faste månedlige betalinger består af rater, hvor du betaler tilbage, hvad du har lånt og rentebetalinger for omkostningerne ved at låne pengene. Efterhånden som du foretager dine tilbagebetalinger, vil mere af din tilbagebetaling gå til afbetaling af dit lån, og mindre vil gå til renter.

I tilfælde af at du kun foretager en delbetaling, vil dette først og fremmest gå til betaling af renten på dit lån. Hvis du betaler dit lån tilbage før tid, opkræver Aurora Financial ikke yderligere gebyrer for tidlig afbetaling – dette betyder at du kun betaler renter for den eksakte periode, du rent faktisk har lånet.


Nej, det kan du ikke.

Det er vigtigt, at betalinger foretages fuldt ud og til tiden hver måned, da dette er Aurora Financials kontraktlige aftale, som kan hjælpe til med at opbygge din kreditværdighed. Hvis du ikke kan betale, beder de som aftalt kautionisten om at foretage indbetalingen.


Hvis din betaling ikke kommer igennem, får både du og din selvskyldnerkautionist besked, så snart Aurora Financial bliver opmærksomme på det.

Hvis Aurora Financial ikke modtager betaling, forsøger de først at løse problemet med dig. Hvis dette ikke lykkes, anmoder de om pengene fra din selvskyldnerkautionist.


Aurora Financial udbetaler pengene på kautionistens konto for at sikre dem mod svindel. På den måde er det sikkert, at kautionisten er klar over, at lånet har fundet sted.

Din selvskyldnerkautionist kan så overføre pengene til dig eller overdrage dem i kontanter.


Aurora Financial er altid meget direkte omkring, hvordan deres renter fungerer, da det er meget vigtigt for Aurora Financial, at både låntager og selvskyldnerkautionist altid ved, hvad der foregår.

Dine faste månedlige betalinger består af rater, hvor du betaler tilbage, hvad du har lånt og rentebetalinger for omkostningerne ved at låne pengene. Efterhånden som du foretager dine tilbagebetalinger, vil mere af din tilbagebetaling gå til afbetaling af dit lån, og mindre vil gå til renter.

I tilfælde af at du kun foretager en delbetaling, vil dette først og fremmest gå til betaling af renten på dit lån.

Hvis du betaler dit lån tilbage før tid, opkræver Aurora Financial ikke yderligere gebyrer for tidlig afbetaling – dette betyder at du kun betaler renter for den eksakte periode, du rent faktisk har lånet.


Ja, der er ingen gebyrer ved at indbetale inden betalingsdatoen.


Der er flere forskellige måder, du kan foretage en betaling til Aurora Financial.

1) Din normale månedlige tilbagebetaling indsamles automatisk fra det kort, du har givet Aurora Financial. Du vil blive sendt en påmindelse forud for din betalingsdato for at sikre, at du altid bliver informeret om tilbagebetalinger og holder dig på sporet.

2) Du kan altid ringe til Aurora Financial for at foretage betalinger over telefonen ved brug af lige det betalingskort du vil.

3) Hvis din konto er i restance, kan du bringe den op til dato ved at foretage betalinger online. Dette er for at gøre det så nemt som muligt for dig at foretage betalingen, når du kan. Aurora Financial sender dig et unikt link via e-mail og sms, så du nemt kan klikke for at betale online.

4) Du kan sende en betaling til Aurora Financials bankkonto, hvis du vil. Mange kunder vælger at gøre dette. Hvis du gerne vil benytte denne metode, skal du skrive dit fulde CPR-nummer som betalingsreferencen på overførelsen. Hvis du ikke gør dette, kan Aurora Financial ikke vide om betalingen stammer fra dig, og de kan derfor muligvis ikke allokere den til din konto.


Aurora Financial tager faktisk ikke 90 øre fra din bankkonto.

De 90 øre kommer straks tilbage til på bankkonto, men afhængigt af hvilken bank du har, kan det tage op til 7 dage før det kan ses på din saldo.

Dette sker kun som en del af et tjek med din bank for at sikre, at dine oplysninger er korrekte, og at du består Aurora Financials ID-kontrol som Aurora Financial skal lave.

De 90 øre vil aldrig ende hos Aurora Financial, det står bare på din kontoudskrift i nogle dage, før derefter kan ses på din saldo igen.

Hvis du har yderligere problemer med dette, så venligst kontakt Tando (Aurora Financial), og de vil ordne det med det samme.

Andre


Selvfølgelig. I starten af ansøgningsprocessen sender Aurora Financial dig en kopi af de forberedende informationer og vilkår & betingelser over e-mail.

Når lånet er udbetalt, modtager du en kopi af den underskrevne aftale, vilkår & betingelser, lånebekræftelse af udbetalingen samt betalingsservicegarantien.


Aurora Financial vil vise på din kontoudskrift som Aurora Lån.


Det afhænger af, hvad du sammenligner lånet med. Aurora Financials lån er dyrere end banklån, men i modsætning til banker har de overhovedet ingen gebyrer. Mange af deres kunder indfrier deres lån tidligt og drager derved nytte af, atAurora Financial renter beregnes dagligt.


Ja – de personoplysninger Aurora Financial indsamler, under ansøgningsprocessen, bruges kun til at finde ud af, om du og din kautionist er berettiget til lånet, og bankoplysningerne oplyses for at lånet kan tilbagebetales over den valgte låneperiode. Alle juridiske og kontraktlige oplysninger om lånet, til dig, og din kautionist, står beskrevet under ansøgningsprocessen.


Jeg har lavet min ansøgning, men har ingen kautionist

Du er blevet godkendt til lånet! Det eneste du mangler er at finde en kautionist, for at få hele lånet godkendt.
Besøg venligst vores “spørgsmål og svar” side for yderligere information om at finde en kautionist.

Jeg har lavet min ansøgning, og min kautionist er blevet accepteret.

Perfekt! Det eneste du skal gøre nu er at kontakte Aurora Financial via email eller telefon for at gennemgå din ansøgning, så de kan udbetale dit lån!

Jeg har lavet min ansøgning, men min kautionist er blevet afvist

Du er stadigvæk blevet godkendt til lånet. Du mangler blot at finde en velegnet kautionist, så kan Aurora Financial gå videre med udbetalingen af dit lån!
Besøg venligst vores “spørgsmål og svar” side for yderligere information om at finde en kautionist.


Har du problemer med at få adgang til din konto, så vælg venligst din nuværende status.

Jeg har lavet min ansøgning

Når du har lavet en ansøgning hos Aurora Financial, vil de kontakte dig når de har gennemgået din ansøgning!
Når dit lån er blevet udbetalt vil det være muligt for dig at få adgang til din konto ved brug af din e-mailadresse eller telefonnummer efterfulgt af dit CPR nummer.

Hvis du er usikker omkring din ansøgningsstatus så klik her for at få hjælp.

Jeg har modtaget lånet

For at få adgang til din konto, bedes du sikre at du benytter den korrekte e-mailadresse eller det korrekte telefonnummer du har angivet. Du skal efterfølgende indtaste dit CPR nummer.

Hvis du stadigvæk ikke kan få adgang til din konto, bedes du kontakte Tando (Aurora Financial).